Σκόνη για Κεραμικές Δημιουργίες Raysin 250 1Kg Μαύρο

CLY213

New product

€14.95

Προειδοποίηση: Τελευταία κομμάτια σε απόθεμα! Επικοινωνήστε μαζί μας για επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας

Το μαύρο συναντά το λευκό! Η σκόνη χύτευσης Raysin είναι τώρα διαθέσιμη και σε μαύρο χρώμα! Η Raysin 250 Black μαγνητίζει με την κατάμαυρη εμφάνιση της επιφάνειάς της, τη βελούδινη υφή της και την ιδιαίτερα υψηλή αντοχή σε κάμψη.

Το Raysin 250 Black είναι ένα μείγμα χύτευσης που αποτελείται από φυσικό θειικό ασβέστιο και μαύρη χρωστική ουσία. Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής αντοχής σε κάμψη (250N/mm²), το Raysin 250 Black είναι επίσης κατάλληλο για μεγάλα και πολύ μεγάλα χυτά.
Το Raysin 250 Black σκληραίνει στον αέρα, είναι εύκολο στην επεξεργασία και χαρακτηρίζεται από βέλτιστη ρευστότητα. αυτή η σκόνη χύτευσης είναι κατάλληλη για καλούπια χύτευσης από πλαστικό (PET, LDPE κ.λπ.), λατέξ, σιλικόνη και καουτσούκ.

Ακριβώς όπως και οι Raysin 100 και 200, η σκόνη χύτευσης Raysin 250 είναι κατάλληλη για τη χύτευση όλων των ειδών διακοσμητικών αντικειμένων, π.χ. μενταγιόν/ετικέτες, κηροπήγια, μπολ, πιατέλες και πολλά άλλα. Μπορεί εύκολα να αποχυθεί μετά από περίπου 60 λεπτά (ανάλογα με το καλούπι χύτευσης), να στεγνώσει πλήρως μετά από λίγες ημέρες, ανάλογα με το μέγεθος του χυτού αντικειμένου. Κατάλληλο και για χύτευση με παιδιά.

Το Raysin 250 Black είναι επίσης εξαιρετικό σε συνδυασμό με το Raysin white 100 και 200!

Δείτε πώς θα ξεκινήσετε:
Θερμοκρασία επεξεργασίας:
Παρατείνει το χρόνο επεξεργασίας και σκλήρυνσης. Αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει τη διαδικασία σκλήρυνσης, με αποτέλεσμα πιθανώς χαμηλότερη τελική αντοχή. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστούμε να αφήνετε την κρύα σκόνη να παραμείνει όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (20°C). Η βέλτιστη θερμοκρασία επεξεργασίας για τη σκόνη και το νερό είναι μεταξύ 18°C και 25°C.

Διαδικασία ανάμιξης και χύτευσης:
Οι διαφορετικοί βαθμοί σκληρότητας  έχουν άμεση επίδραση στις αναλογίες ανάμιξης καθιστώντας τις αυτόματα διαφορετικές. Όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός σκληρότητας, τόσο λιγότερο νερό χρειάζεται να προστεθεί στη σκόνη χύτευσης:

- Raysin 250: 1 μέρος νερού προς 4 μέρη Raysin 250

Κατά την ανάδευση των Raysin 100, 200 & 250 ενδέχεται να εμφανιστούν φυσαλίδες αέρα. Για να ελαχιστοποιήσετε το σχηματισμό τους, συνιστούμε να ρίχνετε το έτοιμο για χύτευση Raysin αργά μέσα στο καλούπι (π.χ. πάνω από την κοίλη πλευρά του κουταλιού), έτσι ώστε από την αρχή να εμφανίζεται στην επιφάνεια μόνο ένα ελαφρύ στρώμα χωρίς φυσαλίδες αέρα. Το υπόλοιπο Raysin μπορεί στη συνέχεια να χυθεί γρήγορα. Μετά την έκχυση, χτυπήστε ελαφρά το καλούπι για να απομακρυνθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα.
Αφήστε το μείγμα χύτευσης να στεγνώσει καλά στο καλούπι και αφήστε επίσης το χυτευμένο αντικείμενο να σκληρυνθεί πλήρως στον αέρα μετά την απομάκρυνση από το καλούπι. Εάν τα αντικείμενα που χυτεύονται παραμένουν ελαφρώς υγρά, μπορεί να αποχρωματιστούν.

Το Raysin 250 BLACK δεν είναι μόνο ένας παράγοντας σκλήρυνσης, αλλά και μια χρωστική ουσία με υψηλή χρωματική και καλυπτική ικανότητα, και είναι εξαιρετικά μαύρο. Όλες αυτές οι ιδιότητες εξασφαλίζουν μια χαρακτηριστική μαύρη ματ εμφάνιση που κάνει αυτή τη σκόνη χύτευσης μοναδική και αναγνωρίσιμη. Η μαύρη χρωστική ουσία μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα χέρια, τα ρούχα και το χαλί χειροτεχνίας, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν με ένα υγρό πανί και υγρό πλύσης. Φορέστε γάντια εάν απαιτείται.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χρωστικές ουσίες και του γεγονότος ότι χρειάζεται μικρή ποσότητα νερού, το Raysin 250 BLACK αντιδρά ελαφρώς διαφορετικά σε σύγκριση με τα Raysin 100 και 200 όταν αναμιγνύεται με νερό. Συνιστούμε να ανακατεύετε τη σκόνη έντονα και καλά, ώστε η μαύρη χρωστική ουσία να διαλύεται βέλτιστα και να κατανέμεται ομοιόμορφα. Μπορεί να αναμένεται ελαφρύς αφρισμός και σχηματισμός ραβδώσεων λόγω της χρωστικής, αλλά αυτό δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα της χύτευσης.

Συμβουλές για ένα καθαρό φινίρισμα του Raysin 100, 200 & 250
- Μετά το στέγνωμα, τρίψτε τυχόν περίσσεια σκόνης με ένα στεγνό πανί.
- Όπως και με το Raysin 100 και 200, η μη λεία πίσω πλευρά του χυτού αντικειμένου με το Raysin 250 είναι πιο πορώδης και έχει ακμές με ελάχιστα γρέζια. Το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί με λείανση της τραχιάς επιφάνειας με λεπτό γυαλόχαρτο.
- Λάβετε υπόψη ότι το τρίψιμο των σκληρυμένων αντικειμένων Raysin - ανεξαρτήτως χρώματος - προκαλεί τη λεγόμενη σκόνη λείανσης, η οποία μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί και υγρό πλύσης.

Συμβουλές για τα καλούπια χύτευσης
Είτε πρόκειται για χύτευση πρώτα με μαύρο και μετά με λευκό Raysin, είτε το αντίστροφο, συνιστούμε να καθαρίζετε καλά το καλούπι χύτευσης με χλιαρό νερό και λίγο υγρό πλύσης αμέσως μετά τη χύτευση. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα από τα τελευταία, ένας γρήγορος καθαρισμός του καλουπιού είναι ακριβώς αρκετός.

34479576

Βάρος 1kg
ΠΡΟΪΟΝΤΑ στην ιδια κατηγορια